Volvo, cel de-al doilea producator mondial de camioane, a anuntat pierderi operationale de 6,9 miliarde coroane suedeze (886 milioane dolari) in al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor, estimand in continuare o scadere puternica pe pietele principale in 2009, relateaza Reuters.

Analistii chestionati de Reuters estimasera pierderi operationale de 4,7 miliarde coroane suedeze. In aceeasi perioada a anului trecut, Volvo a avut un profit de 7,2 miliarde coroane suedeze, anunta NewsIn.

Recesiunea puternica care a cuprins principalele piete de desfacere ale Volvo a afectat puternic cererea, ceea ce a facut ca producatorii de camioane sa reduca productia, in timp ce criza financiara globala a afectat puterea de cumparare.

Volvo, care produce camioane de mare tonaj sub marca Renault, Mack, Nissan Diesel si Eicher, dar si sub marca proprie, a anuntat ca, in trimestrul analizat, comenzile au scazut cu 51%.

La sfarsitul lunii aprilie, Volvo a raportase pierderi operationale de 4,53 miliarde coroane suedeze (536 milioane dolari) si anuntase ca va concedia inca 1.543 de persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »



Citeste si
Averea nedeclarata a unuia dintre cei mai longevivi eurodeputati