Dacia va lansa in 2010 modelul SUV sub numele Kanjara, care va fi construit pe platforma lui Nissan Qashqai, devenind astfel primul vehicul al constructorului roman care nu mai are legatura cu proiectul Logan, potrivit automobile-magazine.fr.
Noul SUV Dacia, cu o lungime de 4,5 metri, va avea 5 locuri, iar cel cu 4,7 metri va putea transporta 7 pasageri. Cea mai scumpa varianta de echipare a SUV-ului Dacia va costa in jur de 18.000 euro pe piata franceza.

Dacia Kanjara va fi disponibil cu tractiune 4x2 sau 4x4. Francezii nu au dat detalii despre motorizarile SUV-ului Dacia.

Concurentii Dacia Kanjara vor fi Nissan Pathfinder, Hyundai Santa Fe, Chevrolet Captiva şi Peugeot 4007.

Programul de investitii pentru SUV-ul 4x4 ajunge pana la 100 milioane euro, potrivit directorului general al Automobile Dacia, Francois Fourmont.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri