Ford Motor Co a afisat un profit net de 2,3 miliarde dolari in al doilea trimestru, datorita masurilor de restructurare a datoriilor, in contextul in care industria auto a fost devastata de criza economica globala, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Totusi, compania a afisat pierderi din operatiuni continue de 638 milioane dolari pentru al doilea trimestru.

Decizia de a nu cere sprijin din partea statului a ajutat grupul sa inregistreze o scadere mai mica a vanzarilor, comparativ cu rivalii General Motors Co. si Chrysler Group LLC, in timp de directorul executiv al Ford, Alan Mulally, se confrunta cu cele mai dure conditii din industria auto, de la inceputul anilor '80.

De asemenea, Ford a afisat venituri de 27,2 miliarde dolari. In al doilea trimestru din 2008, grupul a raportat pierderi de 8,7 miliarde dolari, scrie Bloomberg.

Compania americana, care a afisat pierderi de peste 31 miliarde dolari de la inceputul anului 2006, a anuntat anterior ca si-a majorat considerabil productia din America de Nord in cursul celui de-al doilea trimestru, intentionand sa construisca si mai multe automobile in al treilea trimestru din 2009, decat in perioada similara din 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri