Uzina Mecanica Dacia a fabricat motorul pe benzina de tip K7 cu numarul 1 milion, care a intrat in productie in anul 2004, cand au fost realizate 29.000 de unitati.
In anul 2008 s-au produs 243.000 de motoare, iar in primul semestru din 2009 au iesit de pe linia de asamblare 131.000 de propulsoare.

Motoarele K7 fabricate la Dacia echipeaza vehiculele din gama Logan si Sandero fabricate la Dacia si in uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, Africa de Sud, India, dar si vehiculele Renault Kangoo asamblate la Maubeuge in Franta.

Linia de asamblaj motoare de la Uzina Mecanica Dacia este flexibila, ea permitand asamblarea a trei tipuri de propulsoare - 1.4 MPI, 1.6 MPI si 1.9 dCI pentru Renault Kangoo. Capacitatea sa de productie este de 1.630 de motoare pe zi.

Uzina Mecanica Dacia a fabricat doua milioane de transmisii si un milion de chiulase.

Primele transmisii pentru Logan au fost produse la Dacia in luna mai 2004, dupa transferul liniilor de uzinaj si asamblaj de la Société Nouvelle des Transmissions Le Mans (Franta). Piesele sunt montate pe vehiculele din gama Logan si Sandero fabricate la Dacia si in uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, India, Brazilia si Africa de Sud.

Productia de chiulase la Dacia a demarat in ianuarie 2006, iar chiulasele uzinate aici sunt livrate liniei de asamblaj motoare din Uzina Mecanica Dacia si uzinelor Renault din Turcia si Brazilia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri