Uzina Mecanica Dacia a fabricat motorul pe benzina de tip K7 cu numarul 1 milion, care a intrat in productie in anul 2004, cand au fost realizate 29.000 de unitati.

In anul 2008 s-au produs 243.000 de motoare, iar in primul semestru din 2009 au iesit de pe linia de asamblare 131.000 de propulsoare.

Motoarele K7 fabricate la Dacia echipeaza vehiculele din gama Logan si Sandero fabricate la Dacia si in uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, Africa de Sud, India, dar si vehiculele Renault Kangoo asamblate la Maubeuge in Franta.

Linia de asamblaj motoare de la Uzina Mecanica Dacia este flexibila, ea permitand asamblarea a trei tipuri de propulsoare - 1.4 MPI, 1.6 MPI si 1.9 dCI pentru Renault Kangoo. Capacitatea sa de productie este de 1.630 de motoare pe zi.

Uzina Mecanica Dacia a fabricat doua milioane de transmisii si un milion de chiulase.

Primele transmisii pentru Logan au fost produse la Dacia in luna mai 2004, dupa transferul liniilor de uzinaj si asamblaj de la Société Nouvelle des Transmissions Le Mans (Franta). Piesele sunt montate pe vehiculele din gama Logan si Sandero fabricate la Dacia si in uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, India, Brazilia si Africa de Sud.

Productia de chiulase la Dacia a demarat in ianuarie 2006, iar chiulasele uzinate aici sunt livrate liniei de asamblaj motoare din Uzina Mecanica Dacia si uzinelor Renault din Turcia si Brazilia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ambasador Spania catre Guvern: Nu schimbi regulile in timpul jocului