Opel Trust, institutia germana care detine 65% din actiunile Opel, a anuntat ieri ca nu a luat o decizie privind ofertele de preluare a constructorului auto, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Institutia germana a subliniat ca General Motors, compania-mama a Opel, nu a facut recomandari si nici nu a formulat cereri in legatura cu decizia pe care Opel Trust o va lua.

GM, care detine 35% din titlurile Opel, va continua negocierile privind preluarea numai cu Magna si RHJ International, conform Opel Trust. Magna si RHJ au trimis ofertele catre GM in 20 iulie.

Oficialii de la Berlin si-au exprimat clar preferinta pentru oferta inaintata de Magna, impreuna cu partenerul sau, banca ruseasca Sberbank, care semnase in mai o scrisoare de intentie cu GM, fara a finaliza, insa, tranzactia.

Guvernul german si landurile unde Opel are fabrici vor ca grupul sa fie cumparat de Magna, in timp ce GM prefera indeosebi oferta RHJ, un investitor al carui sediu central se afla in Belgia.

In cazul in care partile nu ajung la un consens, finalul tranzactiei il va decide Opel Trust, care raspunde de companie de la intrarea GM in faliment.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri