Grupul britanic Rolls-Royce a afisat o crestere 9%, la 445 milioane lire sterline (729 milioane dolari), a profitului inainte de plata taxelor, aferent primului semestru din 2009, pe fondul cererii de motoare pentru aeronave comerciale.
In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit inainte de taxe de 410 milioane lire sterline.
Analistii se asteptau la un profit inainte de taxe de 402,3 milioane euro, potrivit NewsIn.

Actiunile companiei s-au apreciat cu peste 7%, la 404 pence/actiune, in contextul in care Rolls-Royce a crescut plata dividendelor la sse luni cu 5%, la 6 pence.

"Mediul global de afaceri ramane foarte dificil si consideram ca revenirea va fi foarte lenta,” a declarat John Rose (foto), presedintele grupului Rolls-Royce.

"Cu toate acestea, cresterea registrului nostru de comezi, portofolioul nostru foarte diversificat, bilantul nostru robust si actiunile pe care le-am intreprins din timp in privinta costurilor stau la baza investitiilor nostre in afaceri”, a mai adaugat Rose.

Veniturile pe primele sase luni au urcat cu 27%, la 5,1 miliarde lire sterline, pe fondu


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri