Oficialii guvernamentali germani si reprezentantii General Motors se vor reuni maine cu cele doua grupuri ramase in cursa pentru preluarea Opel, pentru a incerca sa ajunga la un acord cu unul dintre ofertanti, potrivit unor surse guvernamentale.
Discutiile sunt planificate cu furnizorul canadian de piese auto Magna si RHJ International, un holding belgian ce isi are originile in compania privata americana Ripplewood.

GM cedeaza controlul asupra Opel in schimbul ajutoarelor guvernamentale de care avea nevoie constructorul german dupa intrarea in faliment, in luna iunie.

Noul consiliu General Motors se va reuni astazi, iar surse din industrie sustin ca Opel va fi, cu siguranta, pe agenda zilei, scrie NewsIn.

Ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat intr-un interviu ca cele doua grupuri trebuie sa isi majoreze ofertele pentru a beneficia de sprijin guvernamental.

Magna, care beneficiaza de sprijinul bancii rusesti Sberbank, vrea ca Opel sa patrunda agresiv pe piata din Rusia, in timp ce RHJ vrea sa reduca productia, pentru a aduce Opel pe profit si ar putea vinde divizia inapoi catre GM.

Intr-un articol publicat pe pagina de internet GM Europe, liderul negocierilor, John Smith, a declarat ca se asteapta in continuare ca un acord sa fie incheiat pana la finalul lunii septembrie. Acesta a precizat ca nu exista o oferta preferata, si ca problemele cheie din oferta Magna nu au fost inca rezolvate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri