Livrarile de autovehicule, incluzand marca Volvo, au crescut la 165.279 unitati, conform unui comunicat al companiei. In iulie 2008, compania livrase 161.530 masini, potrivit NewsIn.

Rezultatul anuntat de Ford ar putea marca inceputul unei recuperari a sectorului, grav lovit recesiunea globala, scrie Bloomberg. Analistii estimeaza ca vanzarile auto vor depasi 10 milioane unitati, in 2009.

Guvernul SUA a oferit pana la 4.500 dolari pentru schimbarea unei masini vechi, cu un consum ridicat, cu una noua. Valoarea totala a programului a fost de 1 miliard dolari.

Ford Motor Co a afisat un profit net de 2,3 miliarde dolari in al doilea trimestru, datorita masurilor de restructurare a datoriilor, in contextul in care industria auto a fost devastata de criza economica globala.

Decizia de a nu cere sprijin din partea statului a ajutat grupul sa inregistreze o scadere mai mica a vanzarilor, comparativ cu rivalii General Motors Co. si Chrysler Group LLC, in timp de directorul executiv al Ford, Alan Mulally, se confrunta cu cele mai dure conditii din industria auto, de la inceputul anilor '80.

De asemenea, Ford a afisat venituri de 27,2 miliarde dolari. In al doilea trimestru din 2008, grupul a raportat pierderi de 8,7 miliarde dolari.

Compania americana, care a afisat pierderi de peste 31 miliarde dolari de la inceputul anului 2006, a anuntat anterior ca si-a majorat considerabil productia din America de Nord in cursul celui de-al doilea trimestru, intentionand sa construisca si mai multe automobile in al treilea trimestru din 2009, decat in perioada similara din 2008.