Magna concureaza cu holdingul belgian RHJ International pentru preluarea constructorului auto european Opel, insa General Motors nu si-a exprimat inca in mod clar preferinta.

Germania, ce urmeaza sa ofere ajutoare de stat pentru Opel, si General Motors trebuie sa convina asupra unui cumparator pentru Opel, insa pana in prezent nu au existat semne ale unei intelegeri, politicienii germani preferand oferta inaintata de Magna, potrivit NewsIn.

"GM si Magna au ajuns mai aproape de un acord. Multe dintre neintelegeri au fost rezulvate", a declarat Hendrik Hering, ministrul economiei in cadrul landului Renania-Palatinat.

Cele patru landuri germane in care exista fabrici Opel sunt implicare in negocierile legate de viitorul constructorului si au oferit finantare pentru a mentine compania pe linia de plutire pana la gasirea unui partener.

Magna, care beneficiaza de sprijinul bancii rusesti Sberbank, vrea ca Opel sa patrunda agresiv pe piata din Rusia, in timp ce RHJ vrea sa reduca productia, pentru a aduce Opel pe profit si ar putea vinde divizia inapoi catre GM.