"Grupul chinez Geely finalizeaza un plan ce presupune cumpararea unei participatii majoritare in cadrul Volvo Cars", a anuntat Dagens Industri, care citeaza o sursa anonima apropiata dosarului.

Ford, ce detine in prezent Volvo, trebuie sa ia in august o decizie oficiala in ceea ce priveste vanzarea, permitand preluarea subsidiarei de catre constructorul chinez, potrivit NewsIn.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al Ford a refuzat sa comenteze, multumindu-se sa spuna ca discutiile legate de posibila vanzare a Volvo continua.

Potrivit Dagens Industri, in cazul in care afacerea ar fi incheiata, compania Volvo va fi evaluata la 20-25 miliarde coroane (1,9-2,4 miliarde euro).

Ford, care a achizitionat capitalul total al Volvo in 1999, pentru 6,4 miliarde dolari, ar urma totusi sa ramana actionar al constructorului suedez aflat in pierdere, pe care incearca sa-l vanda din toamna anului 2008.

"Ford intentioneaza sa ramana actionar minoritar al grupului cel putin in urmatorii sapte sau opt ani", a anuntat Dagens Industri.

Geely Automobile, principalul constructor auto chinez independent, cu peste un sfert din piata chineza, are o capacitate anuala de productie estimata la 300.000 unitati.