Mercedes-Benz Romania, importatorul marcii germane pe plan local, va lansa in noiembrie versiunea Break a noii generatii Clasa E, disponibila in prezent pentru comenzi, de la 42.483 euro cu TVA.
Clasa E limuzina a fost adusa in Romania in luna aprilie, iar versiunea coupe in luna mai.

Linia de motoare disponibile pentru noul Break la lansare comprima cinci unitati intre 125 kW/170 hp si 285 kW/388 hp. Toate motoarele indeplinesc normele impuse de standardele pentru emisii Euro5.

Consumul de combustibil si emisiile noului model Break au fost reduse prin noi motoare si numeroase masuri de optimizare, aerodinamica, greutate, managementul energiei, rezistenta redusa. E 250 CDI are un consum de combustibil de 5,7 litrii pe 100 de km, iar emisiile de CO2 sunt de 150 g per km.

Printre dotarile E Break sunt sistemul de franare Adaptive Brake cu functia Hold, lampi spate cu tehnologie led, Sistemul pentru Mentinerea Atentiei, sistemul optional de control al proximitatii Distronic Plus, Sistemul Inteligent de Iluminare, sistemele Pre-Safe, ESP si BAS, sistemul Easy-Entry, sistemul automat de climatizare Thermatic, sistemul Thermotronic, sistemul multimedia Comand APS cu unitate CD/DVD, sistemul Parktronic cu ghid pentru parcare.

Modelul are ca dotare standard suspensii pe perne de aer pentru rotile din spatele ce se autoregleaza si o noua functie unica de management al compartimentelor de incarcare.

O trasatura speciala a sistemului de management al spatiilor de incarcare este optiunea pentru deschiderea portbagajului prin sistemul automat EASY-PACK prin folosirea cheii de contact sau apasarea manerului daca masina trebuie incarcata prin spate.

Cu o capacitate de incarcare de pana la 1.950 de litri, noua Clasa E Break are 4.895 mm lungime.

Noua limuzina Clasa E este succesoarea modelului care s-a vandut in peste 1,3 milioane de exemplare incepand cu 2002. In Germania, mai mult de 40% dintre limuzinele din acest segment de piata au “E-ul” inscriptionat.

Incepand cu 1947, cand modelul 170V a fost introdus ca predecesor direct al Clasei E, Mercedes-Benz a produs mai mult de 10 milioane de limuzine ce apartin acestui segment.

Reteaua de distributie Mercedes-Benz este alcatuita din 31 de Centre Autorizate, cel mai mare fiind centrul de vanzari si service Autoklass Center - Sucursala Chitila. Anul trecut, cifra de afaceri a Mercedes-Benz Romania a fost de aproximativ 396 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri