SB LiMotive, joint venture-ul dintre Samsung SDI si Bosch, va investi pana in 2013 circa 500 mil. dolari pentru dezvoltarea acumulatorilor si a sistemelor litiu-ion destinate automobilelor hibrid si cu propulsie electrica.
„Pana in anul 2013 vom investi aproape 500 de milioane USD pentru dezvoltarea acumulatorilor si a sistemelor litiu-ion destinate automobilelor hibrid si cu propulsie electrica“, a declarat Young Woo Park, presedintele SB LiMotive.

Compania va livra celule de acumulator litiu-ion companiei BMW. Acestea vor fi integrate de constructorul german in automobilele electrice, proiectul de dezvoltare purtand numele de „Megacity Vehicle“. Automobilele nepoluante vor intra in productia de serie in prima jumatate a deceniului urmator.

Unul dintre principalele motive pentru care BMW a optat pentru achizitia tehnologiei acumulatorilor litiu-ion de la SB LiMotive, a fost unirea know-how-ului ambelor companii − Bosch si Samsung SDI.

Dr. Joachim Fetzer, vicepresedintele executiv al SB LiMotive, a afirmat ca: „scopul nostru este de a ne consacra la nivel mondial drept principalul furnizor de celule de acumulator si sisteme. Anticipam pentru anul 2020 faptul ca, din circa 100 de milioane de autovehicule noi produse, aproximativ trei milioane vor fi automobile cu propulsie electrica si plug-in hibrid, iar sase milioane vor fi automobile hibrid.“

Samsung SDI contribuie la acest parteneriat cu experienta sa in productia de serie si in cea a celulelor de acumulatori litiu-ion, precum si cu suprematia sa in domeniul inovatiei si cercetarii tehnologiei litiu-ion. Compania produce deja pentru intreaga industrie de aparate electronice, diferite modele de acumulatori (precum cele pentru laptop-uri, telefoane mobile si scule electrice).

Bosch pune la dispozitie know-how-ul sau pentru integrarea tehnologiei litiu-ion in intregul concept al automobilului. In ceea ce priveste productia sistemelor de propulsie hibrid si electric, Bosch are o vasta experienta in domeniile electronicii de putere, a motoarelor electrice si a transmisiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Samsung dezvaluie cate Galaxy Fold a vandut