Ford Motor Company si-a majorat participatia la Automobile Craiova (AUCS) pana la 97%, in urma ofertei publice de preluare in care a reusit sa cumpere doar 0,33% din capitalul constructorului de automobile, pentru care a platit 1,11 milioane lei.

Astfel, compania americana a reusit sa cumpere in urma ofertei de preluare doar 63.123 de titluri AUCS din totalul de 619.000 aflate in posesia actionarilor minoritari, pentru care a platit un pret de 17,65 lei/unitate, potrivit NewsIn. Oferta a fost intermediata de casa de brokeraj EFG Eurobank Securities.

Oferta de preluare a Automobile Craiova (AUCS) s-a derulat in perioada 22 iulie - 11 august si vizeaza delistarea companiei.

In a doua jumatate a lunii trecute, Adrian Andrici contesta oferta de preluare de la Automobile Craiova (AUCS) initiata de Ford Motor Company, sustinand ca aprobarea acesteia de catre CNVM constituie o frauda, deoarece eludeaza prevederile contractului de privatizare a producatorului auto.

In contestatia depusa la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Andrici sustinea ca oferta este nelegala, intrucat aceasta ignora prevederile legii 36/2008 referitoare la masurile de privatizare si de restructurare a Automobile Craiova.

Investitorul considera ca aprobarea ofertei de catre CNVM este o frauda, deoarece incalca drepturile actionarilor minoritari prin incercarea de a-i elimina inainte de separarea activelor conexe si de fuziunea obligatorie a Automobile Craiova, Mecatim si Ford Romania, asa cum este prevazut in contractul de privatizare.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins insa cerere lui Andrici, explicand ca firma americana si-a indeplinit obligatiile contractuale prevazute.

Anterior ofertei, Ford Motor Company detinea 96,73% din capitalul social al Automobile Craiova, dupa ce SIF Oltenia (SIF5) i-a vandut in aprilie participatia de 22,56%, pentru circa 75 milioane lei.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,10 lei.

Titlurile Automobile Craiova se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 322,05 milioane lei (76,5 milioane euro), conform ultimei cotatii de 17 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cum arata noii "colegi roboti" de la Ford Craiova