Principalul negociator din partea General Motors pentru vanzarea diviziei europene Opel, John Smith, a infirmat vineri informatiile aparute in media, potrivit carora ofertantul Magna a incheiat un acord cu GM, relateaza Reuters.
"Ieri a fost o zi foarte agitata in media, multe publicatii anuntand ca Magna/Sberbank si General Motors au ajuns la un acord cu privire la Opel. Cu riscul de a ma repeta, nu este vorba de asa ceva", a anuntat John Smith pe un blog, informeaza NewsIn.

Acesta a raspuns comentariilor facute de directorul executiv Magna, Siegfried Wolf, care a declarat joi pentru Reuters ca grupul canadian si banca partenera Sberbank au ajuns la un acord de principiu cu managementul GM, in legatura cu preluarea unei participatii de 55% din Opel.

Smith a spus ca GM va compara cea mai recenta oferta Magna cu propunerea "atractiva" primita de la holdingul belgian RHJ pe 20 iulie.

De asemenea, grupul asteapta deciziile referitoare la ajutoarele de stat pe care le-ar putea primi de la tarile europene in care exista fabrici Opel inainte de a prezenta concluziile consiliului director, a adaugat Smith.

"Dupa ce consiliul GM isi formuleaza recomandarile, se va solicita aprobarea consiliului Opel. Prin urmare sunt mai multi factori de luat in calcul si mai multe de facut, inainte de incheierea unui acord pentru Opel", a adaugat acesta.

La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare al companiei Opel, detinuta de grupul american General Motors, ce prevedea cesiunea unei participatii de 55% din capital catre firma canadiana Magna.

Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate fiduciara finantata prin credite publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri