Anul viitor piata de leasing operational din Romania se va mentine la nivelul din 2009, fiind posibila o usoara crestere de cel mult 10%, potrivit Arval Romania.
„In acest moment, putem estima ca 2010 va fi un an de stabilitate pentru piata de leasing operational din Romania, cu cel mult o crestere de 10%. Acest lucru este valabil in cazul in care criza financiara nu se acutizeaza. Dupa cum demonstreaza si studiile efectuate de Arval, intr-un moment in care previziunile economice sunt dificil de mentinut de la o perioada la alta, avem certitudinea ca pietele externe si cea locala de leasing operational au un potential foarte ridicat in urmatorii trei ani. De aceea, 2011 va readuce cresterea accelerata a pietei, va fi un an foarte bun, in opinia noastra”, a declarat Arnault Leglaye, managing director Arval Romania.

In urmatorii trei ani, 63% dintre companiile din Europa vor apela la solutiile de leasing operational.

Potrivit unui studiu efectuat de Arval in 12 state europene, in urmatorii trei ani, se va constata o orientare tot mai accentuata a companiilor catre serviciile de leasing operational pentru gestionarea flotelor auto, indiferent de dimensiunea business-ului acestora.

63% dintre companiile cu peste 1.000 de angajati intentioneaza sa solicite mai multe tipuri de produse de finantare specifice leasing-ului operational. Din acest procent, 44% au apelat deja la o parte dintre aceste optiuni, iar 20% dintre companii vor renunta la metodele de finantare actuale si au in vedere leasing-ul operational.

De asemenea, 28% dintre companiile cu 100-999 angajati intentioneaza sa apeleze la o gama mai variata de solutii de finantare prin leasing, iar 24% dintre firmele cu 10-99 angajati adopta aceeasi perspectiva, precum si 10% dintre companiile cu mai putin de 10 angajati.

Studiul releva, in acelasi timp, faptul ca, in urmatorii trei ani, companiile care au apelat deja la servicii de leasing nu intentioneaza sa renunte la ele in detrimentul altor solutii de finantare. In ceea ce priveste companiile care achizitioneaza vehiculele in mod direct, lucrurile nu stau la fel, intrucat 6% si-au declarat intentia de a renunta treptat la aceasta optiune. 8% dintre firme si-au manifestat aceeasi opinie in legatura cu creditul auto si 5% dintre companii intentioneaza, de asemenea, sa renunte in timp la servicii de leasing financiar.

Arval, parte a BNP Paribas Group, a fost fondata in 1989. Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006, iar la jumatatea anului 2009 detinea o flota administrata de 2.300 vehicule.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri