Constructorul francez de automobile Citroen a dezvaluit modelul DS3, ce va fi prezentat in septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, masina urmand sa apara in showroom-uri in 2010.
Linia DS reprezinta o gama de produse distinctive cu un design mai radical, care va fi comercializata in paralel cu gama principala, traditionala, a marcii. Linia DS va fi comercializata la un pret mai mare, comparativ cu gamele existente.

Posibilitatile de personalizare exterioara includ plafonul, caroseria, carcasa retrovizoarelor si jantele. La interior, clientii pot alege modelul plansei de bord, al terminatiei schimbatorului de viteze, dar si o gama larga de culori, texturi si materiale ale elementelor de interior. Si pentru o personalizare completa, unica si distincta, clientii pot opta pentru una dintre cele sapte teme de personalizare care reflecta diferitele tendinte si moduri de viata.

Emisiile de CO2 coboara pana la 99 g/km. DS3 va fi propus la lansare in 5 versiuni de motorizare, toate conforme standardelor Euro5, doua motoare HDi dotate cu filtru de particule, dezvoltand 110 CP si 90 CP, precum si trei motoare pe benzina THP 150, VTi 120 si VTi 95.

Dimensiunile exterioare sunt 3,95 m lungime, 1,71 m latime si 1,46 m inaltime. Portbagajul are o capacitate de 285 litri.

Primul Citroen DS va ajunge pe piata in 2010. DS3, modelul cel mai mic al gamei DS, va rivaliza cu Mini.

Modelul DS a fost desenat de Flaminio Bertonia si lansat la Salonul Auto de la Paris in 1955. Sedanul a fost comercializat timp de 20 de ani, intre 1955 si 1975.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri