Renault aduce in septembrie pe piata romaneasca noul Grand Scenic, model clasificat cu 5 stele la testul Euro NCAP.
Renault Grand Scenic este cel de-al 12-lea model Renault cu 5 stele la testul Euro NCAP.

Noul Grand Scenic preia anumite elemente din gama Megane, dublu senzor de impact lateral, o inovatie inaugurata pe Laguna III, 6 airbag-uri, din care cele dispuse in zona torace/ bazin au camera dubla, sistemul Renault de Protectie, care asociaza pretensionarea dubla, limitatorul de efort si dublul airbag adaptiv, tetiere de generatie noua.

Modelul este echipat in serie cu ABS si AFU (Asistenta la Franarea de Urgenta) si, in functie de versiune, cu sistemul ESC (Electronic Stability Control), cu functie suplimentara de Control in Sub-Viraje (CSV).

Noul Grand Scenic marcheaza o optimizare a designului, incluzand o grila cromata, suporturi cromate pentru luminile de ceata si manere cromate ale usilor, montanti centrali de culoare neagra cu finisaj lucios, finisaj cromat al hayonului si bandouri de protectie laterale de culoarea caroseriei.

Motorizarile diesel sunt dCi 105, dCi 110 DPF (filtru de particule diesel), dCi 130 (cu sau fara DPF), dCi 150 DPF cu transmisie automata si dCi 160 DPF cuplat la o cutie de viteze manuala. In functie de piata, noua gama Grand Scenic include 5 tipuri de motoare pe benzina, 1.6 16V 110cp, 2.0 16V 140cp, 1,8 litri 130 cp.

Noul Renault Grand Scenic va fi disponibil in doua variante, cu cinci si cu sapte locuri, fiind cel de-al treilea model care figureaza in noua gama Renault Megane.

Dimensiunile si zona vitrata a fost extinsa de la 3,60 metri patrati pana la 5,10 metri patrati, incluzand trapa panoramica. Lungimea noului Grand Scenic este de 4.560mm, cu 70mm mai mare decat cea a modelului precedent. Portbagajul noului Grand Scenic cu cinci locuri are o capacitate de transport de 752 metri cubi (un surplus de 33dm3 realizat prin prevederea unui spatiu de depozitare pentru setul pentru pana). Volumul portbagajului versiunii cu sapte locuri este de 702dm3.

La fabrica Georges Besse din Douai, nordul Frantei, se construiesc vehicule MPV compacte din 1996, anul lansarii primului model Scenic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri