“Pentru operatiunile noastre in China acest joint venture reprezinta cea mai importanta miscare in completarea portofoliului. Nu eram prezenti in segmentul vehiculelor comericale usoare, obiectiv pe care il indeplinim astfel”, declara Kevin Wale, presedinte si director general GM China.

Producatorii vor folosi doua fabrici ale FAW situate in Changchun si Harbin, cu o capacitate de productie totala de aproximativ 90.000 de vehicule.

Un alt proiect Greenfield, aflat in constructie in Harbin, va aduce, pana la finalul anului viitor, o capacitate de productie suplimentara de 100.000 de vehicule.

Vehiculele rezultate in urma acestei aliante vor fi realizate sub brandul FAW si se vor adresa in special pietei auto din China, insa ar putea fi exportate pe viitor sub un brand al GM.

GM fabrica si distribuie modelele Buick, Chevrolet and Cadillac ca urmare a parteneriatului incheiat cu SAIC Motor Corp. De asemenea, GM fabrica minivan-uri, autocamionete si modelul Spark in urma aliantei cu SAIC si Liuzhou Wuling Automobile.

SAIC-GM-Wuling a vandut in luna iulie 87.925 de vehicule, in crestere cu 90,7% fata de perioada similara din 2008, ca urmare a programelor de sustinere a industriei initiate de guvern.