Oficialii Uzinei Dacia au hotarat sa mentina ritmul de lucru stabilit in lunile iunie si iulie, adica muncitorii sa vina la serviciu si sambata, in doua schimburi, cel putin pana la sfarsitul lunii septembrie.

Administratia a decis ca muncitorii sa lucreze toata luna septembrie si in zilele de sambata, pentru acoperirea cu operativitate a tuturor comenzilor, informeaza NewsIn.

Cadenta de 1340 de masini pe zi, stabilita in data de 15 iunie, nu va fi modificata, pentru ca in momentul de fata nu se are in vedere o crestere a productiei, a precizat Roxana Evanghelie., responsabilului de relatii cu presa al Dacia.

Uzina Dacia a reluat productia ieri, cand cei 14.000 de muncitori s-au intors la munca dupa un concediu de aproape o luna.

Tot de ieri au revenit la serviciu si angajatii furnizorilor uzinei Dacia.

Angajatii uzinei Dacia s-au aflat in concediu de odihna incepand cu 3 august, iar in toata aceasta perioada s-au executat lucrari de mentenanta, intretinere sau reparatii.

De asemenea, fiecare departament a avut cel putin cate un om care a asigurat permanenta.

Directorul general al uzinei Dacia, Francois Fourmont, a declarat, la inceputul lunii iulie, ca oprirea productiei este necesara din punct de vedere tehnologic.

Totusi, comenzile nu au fost afectate pentru ca, incepand cu data de 23 mai si pana la sfarsitul lunii iulie 2009, salariatii Dacia au lucrat in zilele de sambata, in doua schimburi, si au reusit sa asigure stocuri pentru perioada de o luna de intrerupere a activitatii.

Dacia a comercializat pe piata din Romania, in primul semestru din acest an, 23.158 vehicule, in scadere cu 49,5% fata de perioada similara din anul 2008, pe fondul unei piete puternic afectate de criza, a anuntat in iulie producatorul.

Astfel, la nivel national, Dacia a vandut 4.142 de unitati Sandero, 13.990 de unitati Logan berlina si 3.410 vehicule Logan MCV.

De asemenea, au fost comercializate 718 unitati Logan VAN si 898 vehicule Logan Pick-Up.

In 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri