Chiriile si dobanzile bancare au marit profitul Automobile Craiova cu 34% in S1

Automobile Craiova, firma care comercializeaza piesele de schimb pentru automobilele Daewoo, a raportat pentru prima jumatate a acestui an un profit net de 1,45 milioane lei(0,34 mil euro, cu o treime mai mult decat in perioada similara a anului trecut, in contextul incasarilor din chirii si dobanzi bancare.
In primele sase luni din 2008, compania obtinuse un profit de 1,08 milioane lei, informeaza NewsIn.

Automobile Craiova precizeaza ca performanta din semestrul I a fost sustinuta de cresterea puternica a veniturilor din exploatare, unde o pondere mare au avut-o incasarile din chirii, in vreme ce veniturile financiare au sporit de aproape trei ori, ca urmare a veniturilor din dobanzi.

Compania percepe chirie asupra terenului pe care isi desfasoara activitatea fabrica de automobile Ford Romania.

In schimb, veniturile totale au scazut nesemnificativ in primul semestru, de la 4,98 milioane lei, la 4,89 milioane lei (1,16 milioane euro).

Totodata, cheltuielile totale s-au redus cu 14% in intervalul ianuarie - iunie, la 3,14 milioane lei (742.000 euro), comparativ cu nivelul din perioada similara a anului trecut, de 3,64 milioane lei.

Pe de alta parte, cifra de afaceri a Automobile Craiova a scazut cu 3% la sase luni, pana la 4,63 milioane lei (1,09 milioane euro), dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut afacerile se ridicau la 4,77 milioane lei.

Actionarul majoritar al Automobile Craiova este producatorului american de automobile Ford Motor Company, care si-a majorat participatia pana la 97% in urma unei oferte publice de preluare prin care a reusit sa cumpere doar 0,33% din capitalul constructorului de automobile, pentru care a platit 1,11 milioane lei.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 293,64 milioane lei (69,58 milioane euro), conform ultimei cotatii de 15,50 lei, stabilita in sedinta bursiera de luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri