Constructorul de automobile Dacia a produs un milion de vehicule pe platforma X90, modelul aniversar fiind un Logan Preference 1.6 MPI de culoare gri perla, destinat pietei din Romania.
Autoturismul a iesit de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia pe 3 septembrie.

In cei cinci ani care au trecut de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlina, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 a cunoscut o evolutie constanta, ajungand in prezent la cinci modele, disponibile in 27 de versiuni diferite.

Au fost fabricate 144.931 unitati Sandero (inclusiv Sandero Stepway), 576.887 Logan berlina, 246.869 Logan MCV, 19.897 Logan VAN, 11.416 Logan Pick Up.

Anul acesta pana pe 3 septembrie au fost fabricate 182.372 unitati. In 2008, au fost construite 242.385 unitati.

Cadenta de fabricatie a uzinei Dacia este de 1.340 vehicule/zi. In prezent, peste 85% din volumele de productie sunt destinate exportului.

In afara platformei industriale de la Mioveni, modelele gamei X90 sunt produse, sub marca Dacia, in uzina Somaca din Maroc iar sub marca Renault in alte sapte uzine din Rusia, Columbia, India, Iran (2 uzine), Brazilia si Africa de Sud.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri