Vesti bune pentru industria auto din Romania, dar si pentru forta de munca specializata in productia de componente pentru masini: doua fabrici de mici dimensiuni au fost deschise ieri in Romania.
Astfel, o fabrica germana care produce curele de transmisie a fost inaugurata judetul Maramures, iar grupul Preh a deschis o fabrica de componente auto la Brasov pentru comutatoare multifunctionale volan si sisteme de reglaj climatizare.

Noua fabrica Preh Romania isi desfasoara momentan activitatea pe o suprafata de 4.700 mp, fiind planificata extinderea treptata pana la 11.000 mp.

“Am ales Brasovul ca si locatie pentru faptul ca ofera multe avantaje pentru un furnizor activ pe piata internationala din domeniul automobilelor. Apropierea de principalii clientii Preh din Europa de est, planurile viitoare de constructie a autostrazii si a aeroportului sunt factori care au determinat aceasta decizie”, a declarat Michael Roesnick, presedinte si director executiv al grupului Preh.

Pana la sfarsitul anului 2009, in fabrica din Brasov, vor activa aproximativ 95 de angajati, iar pana la sfarsitul lui 2010 este prognozata o crestere a personalului de pana la 250 de oameni.

Noul amplasament se afla in Parcul Industrial Brasov-Ghimbav, la limita vestica a orasului Brasov.

In martie 2009, fabrica din Brasov a demarat productia, care urmeaza sa se mareasca treptat.

Competentele de fabricatie includ injectarea de mase plastice, gravare cu laser si asamblare finala. La acestea se va adauga in urmatorul stadiu de dezvoltare sectorul de lacuire. In plus, Preh a infiintat un departament de dezvoltare in Brasov, care in prezent numara sapte angajati.

Pe plan mondial, Grupul Preh, activeaza cu un numar de 2.000 de angajati in locatiile din Germania, Portugalia, Franta, Mexic, USA, China si actualmente in Romania. Sediul central se gaseste in Bad Neustadt Saale - Germania.

Preh GmbH din Bad Neustadt/ Saale (Germania) a fost fondata in anul 1919 si a realizat in anul 2008 o cifra de afaceri de peste 300 mil. euro. Activitatile de dezvoltare si tehnologiile de la Preh se concentreaza pe solutii mecatronice inteligente pentru constructori renumiti de vehicule. Aproximativ 90% din cifra de afaceri realizata in 2008 a venit din sectorul auto.

180 de muncitori la Tautii Magheraus

Fabrica germana Optibelt Power Transmission, care produce va curele de transmisie folosite in diverse domenii, de la industria auto, industria agricola si pana la produsele de uz casnic, a fost inaugurata ieri in orasul maramuresean Tautii Magheraus, transmite NewsIn.

Intr-o prima faza, firma are 60 de angajati, insa, potrivit reprezentantilor companiei, pana anul viitor aici vor lucra in jur de 180 de muncitori.
Fabrica a fost construita pe un teren situat in apropierea Aeroportului International Baia Mare. Oficialii companiei au declarat ca pana acum s-au investit in jur de 5 milioane de euro, iar pana in 2010 se estimeaza ca investitia va depasi 10 milioane de euro.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri