Prima de casare pentru tractoare si alte masini agricole va fi de 17.000 lei, dar suma nu poate depasi 50% din pretul de achizitie al vehiculului nou in cazul persoanelor fizice si 40%, fara TVA, in cazul celor juridice, potrivit ultimei forme a legii pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea.
Prima de casare se acorda pentru tractoare sau masini agricole autopropulsate cu o vechime de cel putin zece ani, care au urmatoarele componente : motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, sasiul, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din fabricatie.

"Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 de lei, fara ca acesta sa depaseasca: pentru persoana fizica 50% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi; pentru persoana juridica - 40% din pretul de achizitie fara TVA al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi", se arata in textul proiectului de lege facut public duminica seara de Guvern.

Suma reprezentand prima de casare va fi scazuta din pretul de achizitie a unui tractor nou sau a unei masini agricole autopropulsate noi, scrie NewsIn.

Firmele autorizate sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz risca amenzi cu valori cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei daca reinmatriculeaza, folosesc sau comercializeaza ulterior vehiculele agricole predate spre casare sau, separat, caroseria, sasiul sau motorul acestora.

Metodologia de finantare si categoriile de beneficiari pentru Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se stabilesc printr-un ghid elaborat de Administratia Fondului, care va fi aprobat prin ordin al ministrului Mediului, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

Potrivit formei anterioare al proiectului de lege, prima de casare a unui tractor uzat sau a unei masini agricole autopropulsate era de 5.000 de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri