Prima de casare pentru tractoare si alte masini agricole va fi de 17.000 lei, dar suma nu poate depasi 50% din pretul de achizitie al vehiculului nou in cazul persoanelor fizice si 40%, fara TVA, in cazul celor juridice, potrivit ultimei forme a legii pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea.
Prima de casare se acorda pentru tractoare sau masini agricole autopropulsate cu o vechime de cel putin zece ani, care au urmatoarele componente : motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, sasiul, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din fabricatie.

"Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 de lei, fara ca acesta sa depaseasca: pentru persoana fizica 50% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi; pentru persoana juridica - 40% din pretul de achizitie fara TVA al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi", se arata in textul proiectului de lege facut public duminica seara de Guvern.

Suma reprezentand prima de casare va fi scazuta din pretul de achizitie a unui tractor nou sau a unei masini agricole autopropulsate noi, scrie NewsIn.

Firmele autorizate sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz risca amenzi cu valori cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei daca reinmatriculeaza, folosesc sau comercializeaza ulterior vehiculele agricole predate spre casare sau, separat, caroseria, sasiul sau motorul acestora.

Metodologia de finantare si categoriile de beneficiari pentru Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se stabilesc printr-un ghid elaborat de Administratia Fondului, care va fi aprobat prin ordin al ministrului Mediului, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

Potrivit formei anterioare al proiectului de lege, prima de casare a unui tractor uzat sau a unei masini agricole autopropulsate era de 5.000 de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Orban, după discuțiile cu șefii Renault: Nicio concluzie privitor la concedieri
Setari Cookie-uri