Viitorul MPV supermini Ford B-MAX va fi asamblat in 2010 la fabrica de la Craiova, model ce inlocuieste actualul Fusion, potrivit Auto Express.
B-Max este al doilea model pe care il va construi Ford in Romania dupa Transit Connect.

Noul monovolum de clasa mica B-MAX se va situa in gama sub modelul C-MAX si va concura cu Opel Meriva, Renault Modus.

In interior, partea din fata va fi inspirata de la Fiesta.

Motorizarile pe benzina B-MAX ar putea fi 1,0 litri cu puteri intre 89 CP si 108 CP, precum si un 1,6 litri de 148 CP. Variantele diesel de 1,6 litri vor dezvolta intre 89 CP si 108 CP.

In 2010, ar putea fi fabricate 100.000 de unitati B-MAX, iar in functie de cerere capacitatea de productie ar putea creste.

Ford va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt 2009 noul C-Max, model care va fi disponibil in Romania in semestrul II din 2010.

Ford Motor Company a preluat in martie 2008 uzina Automobile Craiova, la care s-a angajat sa investeasca 675 milioane euro.

Constructorul de automobile Ford incepe pe 8 septembrie productia vehiculului comercial Transit Connect la Craiova, la 74 de ani de la primul Ford fabricat in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri