Volvo C30 restilizat va fi lansat la Frankfurt, iar in Romania va fi disponibil pentru comanda incepand cu 1 octombrie, lansarea fiind programata in decembrie, potrivit companiei.
Noul C30 vine cu 7 motorizari, dintre care 4 pe benzina, 2,5 litri 230 Cp, 2,4 litri 170 Cp, 2,0 litri 145 CP, 1,6 litri 100 Cp. Variantele diesel sunt 2,4 litri 180 CP, 2,0 litri 136 CP, 1,6 litri 109 Cp.

Modelul are parte frontala redesenata, inclusiv aripile fata. Prin aceasta schimbare Volvo C30 este o aparitie total noua, cu o alta personalitate, distingandu-se clar fata de S40 si V50.

Grila inferioara este de dimensiuni mai mari asemanatoare celei de la XC60, iar grila frontala principala are un nou desgn si este specifica modelului C30.

Noul sasiu disponibil optional pentru Volvo C30 este considerat mai precis si mai sportiv decat cel anterior. Directia este mai precisa datorita instalarii unor bucse mai rigide. Raza de bracare este mai mica avand astfel ca efect un raspuns mai rapid cu 10% in directie. Rigiditatea arcurilor a fost crescuta cu nu mai putin de 30% crescand astfel stabilitatea in situatia alegerii unui condus mai sportiv.

Sasiul Sport este disponibil pe toate versiunile Volvo C30, mai putin pentru motorizarea economica 1.6D DRIVe.

Transmisia poate fi manuala cu 6 trepte de viteze, automata de tip Geartronic cu 5 trepte de viteze, automata Powershift (ambreiaj dublu) cu 6 trepte de viteze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri