Piata auto inregistreaza in continuare vanzari scazute, prognoza fiind de 130.000 unitati atat anul acesta, cat si anul viitor, ca urmare fiind posibile noi inchideri de afaceri in domeniul auto.
“Nu stiu cand o sa isi revina piata de masini de lux, nu stiu cand o sa isi revina piata auto in general, insa cred ca am atins nivelul de jos. Prognoza noastra merge pe 130.000 de autoturisme anul acesta si cred ca acest nivel este rezonabil sa il luam in seama si pentru anul viitor”, a declarat Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) si director general al Porsche Romania.

Valmar este de parere ca anul acesta vor mai fi inchise showroom-uri auto in tara, din cauza lipsei de lichiditati.

“Trebuie sa avem grija de investitiile facute in retele, sa avem grija de personal. S-au inchis cateva puncte de vanzare, in general showroom-uri aflate in orase. Exista insa o problema in retelele de distributie care duc in spate un nivel mare de indatorare. Vom mai vedea inchideri de puncte de vanzari in a doua parte a anului. Daca unele investitii s-au facut in niste zone care nu au volumul de afaceri necesar investitile facute fiind in speranta unui viitor bun ele vor avea dificultati cu lichiditatile si daca nu vor gasi pe cineva care sa le finanteze vor fi nevoite sa se restructureze sau chiar sa se inchida”, a spus Valmar la evenimentul de lansare al modelului Porsche Panamera pe piata romaneasca.

Oficialul APIA considera ca este o solutie buna trei masini vechi prin programul Rabla, pentru o masina noua, insa este de parere ca voucherele ar putea fi falsificate.

“Faptul ca se permite retragerea din piata chiar si a 3 masini pentru una noua mi se pare corecta. Insa exista din ce in ce mai putini posesori de rable care pot sa isi permita o masina noua. Autoritatile trebuie sa gaseasca o modalitate de a securiza voucherele intrucat acestea se pot falsifica. Distribuitorii de masini nu ar fi in stare sa faca diferenta intre un voucher de 900 euro bun si unul falsificat”, a precizat Valmar.

Vanzarile de autoturisme noi au scazut in primele sapte luni din 2009 cu 52,5%, la 82.821 unitati, fata de perioada similara a anului trecut, cand erau raportate 174.414 unitati, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).

Porsche Romania a lansat in septembrie pe plan local modelul Panamera, primul coupe cu patru usi din istoria Porsche, la un pret de pornire de 97.738 euro cu TVA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri