General Motors va vinde Opel catre furnizorul canadian de piese auto Magna International, potrivit cancelarului german Angela Merkel, informeaza The Associated Press.
Vanzarea se va face in anumite conditii, insa acestea nu au fost inca comunicate.

“GM va continua sa colaboreze cu Opel si Vauxhall pentru a produce masini fiabile, precum Insignia si Astra”, a spus Fritz Henderson, presedintele GM.

In urma tranzactiei, Magna/Sberbank va detine 55% din Opel, GM va avea 35%, iar angajatii 10%.

“Se pare ca Magna va obtine Opel”, a spus directorul executiv Magna, Siegfried Wolf.

General Motors a luat in considerare mai multe variante, precum vanzarea Opel catre furnizorul canadian de piese auto Magna International Inc. sau catre holdingul belgian RHJ International, pastrarea diviziei si restructurarea pe cont propriu sau lichidarea Opel.

Germania a oferit deja constructorului european un credit de 1,5 miliarde euro si a anuntat ca este dispusa sa ii acorde alte miliarde de euro, in cazul in care GM va vinde divizia Opel furnizorului canadian de piese auto Magna, aflata in parteneriat cu banca rusa Sberbank si cu constructorul auto GAZ.

In Germania, Opel are circa 25.000 salariati, reprezentand jumatate din efectivele totale ale constructorului in Europa. Opel mai are, insa, fabrici importante si in Spania, Polonia si Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri