Producatorul canadian Magna International ar putea renunta la 10.500 de angajati ai Opel, divizia europeana a General Motors, aproximativ 4.500 dintre cei vizati de disponibilizari fiind din Germania, anunta editia online a publicatiei Times.
General Motors a anuntat ca va vinde Opel catre furnizorul canadian de piese auto Magna International. In urma tranzactiei, Magna/Sberbank va detine 55% din Opel, GM va avea 35%, iar angajatii 10%.

Potrivit saptamanalului Der Spiegel, Magna intentioneaza sa concedieze 3.000 de angajati din productie si alti 1.100 din administratie, din Germania. In plus, ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a precizat ca numarul disponibilizatilor ar putea depasi cifrele mentionate.

“Inca din primavara, toate partile implicate in acest proces au fost informate in legatura cu disponibilizarile ce urmeaza sa aiba loc, la momentul respectiv acestea vizand doar partea de productie si administratie”, declara Guttenberg intr-un interviu acordat publicatiei Bild am Sonntag.

Magna a anuntat ca intentioneaza sa renunte la 10.000 de angajati din cei 50.000 care lucreaza pentru Opel si Vauxhall, diviziile europene ale GM. Jumatate din cei disponibilizati sunt din Germania, unde Opel detine patru fabrici.

Opel are 7.000 de angajati in Spania, 4.700 in Marea Britanie, 5.500 in Belgia, 1.800 in Italia, 1.600 in Austria si 1.500 in Franta, potrivit site-ului General Motors pentru Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri