"Sunt multumit de estimarile noastre, potrivit carora ne vom descurca mai bine in a doua jumatate a anului", a spus Booth, in cadrul salonului auto international de la Frankfurt.

Ford tinteste sa ajunga pe profit in 2011, dupa ce nu a mai afisat rezultate financiare pozitive din 2005. Primele de casare acordate in Statele Unite si in unele tari europene, intre care Germania si Marea Britanie, ar putea ajuta Ford sa reduca pierderile, in contextul in care majoreaza productia, informeaza NewsIn.

Constructorul auto cu sediul in Dearborn, Michigan, a utilizat in al doilea trimestru 1 miliard dolari, in scadere fata de mivelul de 3,7 miliarde dolari din primul trimestru, mentinand nivelul fondurilor din operatiuni auto la 21 miliarde dolari. Booth a spus ca pierderile vor fi mai mici in a doua jumatate a anului, fara sa detalieze.

Vanzarile Ford in 21 dintre cele mai mari piete europene, inclusiv Rusia si Turcia, au scazut in august cu 7,4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 83.800 autoturisme, a anuntat marti compania.