Noul director general al BMW Group Romania, Stephan Breschan (foto), vine de la BMW China si il inlocuieste pe Bernd John, care a ocupat aceasta functie de la 1 ianuarie 2009, dupa retragerea lui Carl-Theo Fitzau la pensie.
Bernd John va pleca in Germania unde va conduce reteaua de dealeri BMW.

Stephan Breschan, cu o experienta de 19 ani in industria auto, este incepand din 14 septembrie 2009 noul director general al BMW Group Romania. Breschan vine din China, unde a ocupat pozitia de sef al academiei de training BMW China.

Noul director general al BMW Group Romania a lucrat in Austria, Ungaria, iar in ultimii 3 ani a ocupat functii de management in departamentele finante, vanzari si marketing BMW China.

Obiectivele companiei vor ramane dezvoltarea retelei de distribuitori si ocuparea pozitiei intai in clasa premium.

“Principalele obiective ale companiei raman neschimbate. Principalul nostru obiectiv este sa recastigam prima pozitie in clasa premium. Dorim sa extindem reteaua de dealeri. Consideram ca exista un mare potential de extindere, de investitii. Primele rezultate speram sa le vedem pana la finalul anului”, a declarat Breschan.

BMW va lansa luna viitoare noile modele X1 si Seria 5 GT in Romania.

“Noile modele pe care le vom lansa la sfarsitul lunii octombrie, BMW X1 si BMW Seria 5 Gran Turismo, ne vor consolida vanzarile. De asemenea, in prima parte a anului 2010 vom lansa noul BMW Seria 5, model ce va revigora vanzarile in acest segment”, a mai spus seful BMW.

BMW Group Romania are in prezent 15 dealeri in 12 orase din Romania.

Vanzarile BMW pe plan local in primele 8 luni au fost de 705 unitati, in timp ce Mini a livrat 46 de masini.

BMW Group Romania, reprezentanta marcilor premium BMW si Mini, si-a inceput activitatea la jumatatea anului 2007 sub coordonarea lui Carl-Theo Fitzau, gestionand activitatile de import si aftersales pentru marcile BMW si MINI.

In aceasta perioada BMW a ocupat prima pozitie in topul marcilor premium (2007), in timp ce MINI si-a intarit pozitia de marca premium cu cea mai mare ascensiune (275% anul 2008 fata de 2006).

Compania a livrat anul trecut 267 unitati Mini si 2.446 de unitati BMW. BMW Group a lansat in 2008 pe piata romaneasca noul Seria 1 Coupe si Cabrio, X6, Seria 3 si Seria 7, M3 cabrio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri