Noul Golf Variant este disponibil pe piata romanesca cu trei motorizari, pretul de pornire este de 13.685 euro cu TVA.
Modelul este echipat in versiunea de baza cu lumini de rulare pe timp de zi si climatizare automata. Noul Golf Variant preia de la modelul Golf liniile de design frontale si motorizarile diesel si pe benzina.

Noua generatie a Golf-ului Variant este disponibila la toti distribuitorii din tara cu trei motorizari, unul pe benzina, de 1.4 litri si 122 de cai putere, si doua diesel-uri cu tehnologie Common Rail de 105 si 140 de cai putere.

Motorul TDI de 105 CP reprezinta o noutate pentru versiunea Golf Variant, motorul cu patru cilindri de 1,6 litri are emisii de noxe de 119 g/km CO2 si un consum mediu de 4,5 litri la 100 km.

Ulterior vor fi disponibile si doua motoare cu sistem multipoint (59 kW / 80 CP si 75 kW / 102 CP), precum si un propulsor pe benzina TSI (118 kW / 160 CP). Toate cele sase motoare respecta normele Euro5.

Versiunea de baza vine cu sistem electronic pentru mentinerea stabilitatii masinii (ESP)-inclusiv sistem de antiblocare a rotilor-ABS, sistem de blocare electronica a diferentialului-EDS, sistem de reglare a fortei de tractiune-ASR, sase airbaguri, lumini pentru rulare pe timp de zi, bare de amarare, geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, inchidere centralizata si climatizare automata, servodirectie electromecanica reglabila in functie de viteza, triunghi reflectorizant, torpedou iluminat cu sistem de racire interior, bare de protectie in culoarea caroseriei, suspensii sport (pentru BMT).

In anul 2008 au fost livrate peste 95.000 de unitati Golf Variant. In 2008, Volkswagen a livrat in Romania 23.887 de vehicule. Divizia de autoturisme a avut anul trecut o cota de piata de 10,86%, cu vanzari de 20.070 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri