„Prin oferta de piese auto reconditionate din gama extinsa Bosch, companiile care comercializeaza piese pentru autovehicule si service-uri auto pot oferi clientilor o alternativa mai eficienta din punct de vedere al costurilor — cu aceeasi garantie a calitatii, performantelor si duratei lungi de viata pe care o are orice piesa noua Bosch. Cele mai dese solicitari de piese de schimb vin din partea posesorilor de autovehicule mai vechi, deoarece piesele pentru acestea sunt in general mai ieftine cu 30%-40%, in comparatie cu cele noi”, potrivit reprezentantilor Bosch.

In ultimii cinci ani, cererea de piese reconditionate de inalta calitate pentru repararea autovehiculelor a crescut pe plan international, si, ca urmare a crizei economice curente, aceasta cerere este in continua crestere.

In SUA, ponderea pietei pieselor de schimb reconditionate este de aproape 90 de procente.

Acest segment de piata este in continua expansiune si in Europa, cu un ritm de crestere in mod considerabil mai ridicat decat al intregii piete de piese auto, care stagneaza in general.

Comparativ cu productia de piese noi, reconditionarea pieselor uzate se efectueaza cu un consum mai mic de energie. Costurile reduse, protectia mediului si conservarea resurselor constituie, de asemenea, motive importante pentru a utiliza piese reconditionate in cadrul reparatiilor de autovehicule.

Bosch reconditioneaza, inca din anul 1965, piese de schimb clasice, cum ar fi demaroarele si alternatoarele.