Toyota recheama 3,8 milioane de autovehicule in Statele Unite pentru a inlatura riscul ca acceleratia sa fie apasata accidental prin deplasarea covorasului, ducand la accelerari necontrolate ale masinilor, potrivit New York Times.
Toyota Motor va face un anunt de rechemare in service a aproape 4 milioane de masini Toyota si Lexus, pentru a rezolva problema ce a dus la decesul a patru persoane.

Acesta este cel mai mare lot rechemat de catre Toyota in service. Guvernul american a anuntat ca a primit sesizari privind 100 de incidente, incluzand 17 coliziuni, toate cu masini Toyota.

Administratia Nationala a Sigurantei Traficului pe Autostrazi din SUA a emis un avertisment in acest sens.

Unii soferi au declarat ca dupa ridicarea piciorului de pe pedala de acceleratie, vehiculele continuau sa accelereze.

"Decizia de rechemare in service a fost luata dupa ce in data de 28 august a avut loc un accident in San Diego. Atunci au murit patru persoane intr-un Lexus", a declarat Irv Miller, purtator de cuvant al Toyota Motor Sales USA Inc.

Masinile Toyota implicate in masura de rechemare in service sunt Camry (gama 2007 - 2010),Avalon (2005 - 2010), Prius (2004 - 2009), Tacoma (2005 - 2010) si Tundra (2007 - 2010).

Modelele Lexus afectate sunt ES 350 (gama 2007 - 2010), IS 250 si IS 350 (2006 - 2010).

Pe langa problema legata de covorase, Toyota va verifica si configuratia pedalelor, aceasta fiind o alta posibila cauza pentru aceeleratiile necontrolate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri