Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) considera ca ultima etapa a Programului de stimulare a innoirii parcului auto national pentru anul 2009 risca sa nu se deruleze in forma deja anuntata de catre Ministerul Mediului.
“Deoarece actul normativ care modifica modul de desfasurare a ultimei etape a Programului de stimulare a innoirii parcului auto national pentru anul 2009 nu a fost inca promovat datorita procedurilor de reglementare necesare, aceasta ultima etapa a Programului risca sa nu se deruleze in forma deja anuntata de catre Ministerul Mediului”, sustin oficialii APIA.

Noua formula prevedea posibilitatea de a achizitiona un automobil nou pe baza a pana la 3 autovehicule casate.

Cea de-a 3-a etapa a Programului de innoire se va desfasura pe toata durata sa (pana la 11 Decembrie), pe coordonatele deja cunoscute din etapa precedenta, respectiv: un automobil casat si diferenta pentru un automobil nou, fara limitarea numarului de autovehicule achizitionate de catre o persoana fizica; modalitate de achizitie: numerar, credit, leasing; categorii de automobile: autoturisme si vehicule comerciale usoare <3,5t.

Distribuitorii de automobile validati au derulat prima luna a acestei a 3-a si ultime etape a Programului in parametrii de mai sus, ceea ce a facut ca in luna ce tocmai s-a incheiat, sa se vanda prin Program aproape 4.500 de automobile

“Ne exprimam pe aceasta cale speranta ca si in continuare, Guvernul va aprecia utilitatea Programului de innoire a parcului auto, acesta fiind un obiectiv national din punct de vedere al mediului si care se constituie, in acelasi timp, intr-un instrument viabil de politica sectoriala pentru industria auto”, au spus reprezentantii APIA.

Producatorii si importatorii au vandut numai 2.882 de masini in septembrie, in prima sesiune din etapa a treia a programului Rabla, din cele 28.529 de vehicule disponibile, potrivit datelor transmise de Administratia Fondului de Mediu (AFM).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri