Constructorul auto Toyota va dezvalui la cea de-a 41-a editie a Salonului Auto de la Tokyo, trei concepte, alaturi de monopostul de Formula1 – TF109.
La standul Toyota va fi expus un vehicul compact cu tractiune sport spate, precum si un concept care protejeaza mediul si un vehicul hybrid plug-in (PHV), tipul de autovehicul considerat cel mai potrivit pentru o utilizare la scara larga, pentru a raspunde in mod eficient restrictiilor de CO2. De asemenea, va fi prezentat si un vehicul electric, adecvat pentru calatoriile mai scurte.

Conceptul FT-86, viitorul Toyota 86, este un vehicul compact cu tractiune sport spate. Atat puterea, cat si performantele ecologice sunt generate de motorul boxer de 2 litri si de greutatea scazuta a vehiculului.

Prius Plug-in Concept este un vehicul hybrid ce poate fi incarcat de la o sursa de curent electric. Acest concept creat pe baza celei de-a treiea generatii a modelului Prius, este prevazut cu baterii litiu-ion si poate fi incarcat de la o sursa de curent electric. Obiectivul constructorului a fost sa creeze o masina cu un consum eficient, permitandu-i acesteia sa parcurga 55km cu 1 litru de combustibil, emisii de CO2 de 42g/km sau mai putin sub aceasta valoare si o autonomie a bateriei de 20 kilometri sau mai mult. Bateria se va incarca in 180 minute la 100 V si 100 minute la 200V.

FT-Ev II, viitorul vehicul electric Toyota, este un vehicul electric urban. Acest model compact este destinat calatoriilor scurte si se bazeaza pe ideea de mobilitate intr-o societate viitoare, in care mijloacele de transport vor fi alese in functie de scopul calatoriei, al energiei folosite si al mijloacelor de aprovizionare utilizate. Acest model va putea fi alimentat de la priza si va avea o autonomie de 90 km, cu o viteza maxima de 100 km/h.

TF109, monopost de Formula1, se remarca prin performantele sale aerodinamice. Modelul cu o lungime de 4,6 metri are o greutate de 605 kg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri