Renault a lansat pe piata romaneasca Fluence, model care inlocuieste berlina Megane II, cu preturi intre 12.900 euro cu TVA si 16.950 euro cu TVA.
Oficialii Renault vor ca Fluence sa ocupe in Romania unul din primele 3 locuri in segment. “Vrem ca anul viitor modelul Fluence sa ocupe unul din primele trei locuri in clasamentul celor mai vandute berline compacte pe piata romaneasca”, a declarat Fabrice Cambolive, directorul comercial al Renault.

Modelul Fluence are in Romania un propulsor pe benzina 1,6 16v 110 CP si doua diesel, 1,5 dCi 85 CP si 105 CP. In urmatoarele 18 luni, Renault va lansa si versiunea electrica a modelului Fluence.

Cel mai ieftin model este cel pe benzina care costa de la 12.900 euro cu TVA, printre dotarile standard sunt ABS, sase airbag-uri, radio CD.

Modelul de varf (echipare Privilege) costa 16.950 euro cu TVA fiind disponibil cu un motor diesel de 1,5 litri 105 CP. Versiunile diesel poarta semnatura Renault eco² datorita unui nivel de emisii de CO2 de numai 119 g/km.

Principalii concurenti sunt Opel Astra, Ford Focus, Skoda Octavia si Volksswagen Jetta.

Noul sedan are o lungime de 4,62 m, latime de 1,80 m, inaltime de 1,48 m si un ampatament de 2,70 m. Fluence se situeaza prin dimensiuni si prestatii intre segmentul familialelor compacte (segmentul C) si segmentul mediu superior. Volumul portbagajului este de 500 litri.

Comenzile pentru aerul conditionat, comenzile pentru radio si telefon sunt amplasate sub volan. Sistemul de aer conditionat este standard. Modelul are aeratoare si in partea din spate a habitaclului.

Scaunul soferului poate fi reglat cu +/- 35 mm pe inaltime, cursa maxima ajungand la 240 mm, in timp ce volanul este reglabil pe inaltime si in profunzime. Bancheta din spate este fractionabila 2/3 – 1/3.

Alte dotari sunt cardul de acces si de pornire „maini libere” si inchidere de la distanta.

Dotarea standard a modelului Renault Fluence cuprinde ABS, AFU si 6 airbag-uri inca de la primul nivel de echipare, Authentique. Puntea fata este de tip pseudo-McPherson cu brat inferior dreptunghiular, iar puntea spate este un ax semirigid.

Renault Fluence este al cincilea model produs in uzina Oyak-Renault, alaturi de Noul Renault Symbol si Clio III (versiunile cu 3 usi, 5 usi si break).

De la inceputul anului, Renault a lansat modelele Laguna Coupe, noua gama Clio, noua familie Megane si, Fluence. Pana la sfarsitul anului va mai fi lansat modelul Sport Tourer (break-ul gamei Megane), monovolumul Scenic si monovolumul de clasa mare Grand Scenic. Anul viitor, Renault va lansa in Romania Megane Cabrio si o utilitara usoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri