Piata auto mondiala va reveni la performantele inregistrate inainte de recesiune cel mai devreme in 2013, considera Martin Winterkorn, directorul executiv al Volkswagen, citat de Bloomberg.
Vanzarile de autoturisme s-ar putea diminua in 2009 pentru al doilea an consecutiv, la 49 milioane vahicule, in scadere cu 17% fata de apogeul atins inaintea crizei, iar revenirea nu este garantata in 2010, a spus Winterkorn.

"Este clar ca 2010 va fi un an foarte dificil. Exista semnale din ce in ce mai puternice ca cea mai grava perioada a crizei economice s-a incheiat, insa va fi nevoie de timp pentru ca piata sa isi revina", a mentionat oficialul producatorului auto, noteaza NewsIn.

Vanzarile de autoturisme si de camioane la nivel mondial au crescut la 59,2 milioane autoturisme in 2007, potrivit cifrelor publicate de institutul IHS Global Insight.

Volkswagen si-a redus in august estimarile privind declinul vanzarilor in 2009, dupa ce lansarea programelor de casare din Germania si China, principalele sale piete, au sustinut cererea.

Perspectivele industriei pe termen lung indica o crestere a vanzarilor la un numar de peste 70 milioane vehicule, Germania urmand sa se stabilizeze la circa 3,3 milioane autoturisme, a mentional directorul Volkswagen, fara sa prezinte un calendar al acestor estimari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri