Constructorul roman de automobile Dacia a investit in ultimii 3 ani, peste 5 milioane de euro in echipamente pentru detectarea si stingerea incendiilor, potrivit companiei.
“Orice zona de productie industriala este supusa riscului izbucnirii incendiilor. Dacia, care detine cea mai intinsa platforma constructoare de masini din tara, a luat toate masurile pentru prevenirea si siguranta in caz de incendiu. Acest fapt se reflecta in investitiile masive realizate in acest scop in ultimii trei ani: peste 5 milioane de euro”, au precizat reprezentantii Dacia.

Cea mai mare parte a sumelor a fost utilizata pentru montarea de instalatii moderne destinate stingerii incendiilor. Cladirile din zona de fabricatie sunt prevazute cu 120 instalatii specifice pentru detectarea si stingerea locala a flacarilor.

Pe platforma exista o retea de 160 de hidranti exteriori si 1.800 de hidranti interiori cu un debit de 50 litri/secunda si o rezerva de apa de peste 10.000 metri cubi. De asemenea, majoritatea cladirilor si a parcurilor sunt prevazute cu instalatii pentru protectie impotriva trasnetelor, pentru evitarea exploziilor.

Pe platforma industriala Dacia de la Mioveni exista un serviciu dedicat prevenirii si stingerii incendiilor. „Serviciul pentru situatii de urgenta” este alcatuit din 44 de persoane si este dotat cu trei autospeciale, autoscara, echipamente de interventie in caz de inundatii si accidente chimice. Acest serviciu monitorizeaza permanent situatia pe platforma si gradul de securitate in caz de incendiu. Echipa are o capacitate de interventie de 3-5 minute, in functie de distanta care trebuie parcursa.

In fiecare an, unitatea de productie de la Mioveni primeste mai multe vizite din partea unor organisme specializate care ii verifica nivelul de pregatire in caz de incendiu. Ultimul audit la Dacia a avut loc la inceputul lunii septembrie si a fost realizat de catre Serviciul de Prevenire a Riscurilor al Grupului Renault. Tot in luna septembrie a avut loc o simulare de incendiu la Uzina Vehicule Dacia. Echipele de pe platforma au reusit evacuarea tuturor salariatilor in 2 minute si stingerea incendiului simulat in doar 8 minute.

Cadenta de fabricatie a uzinei Dacia este de 1.340 vehicule/zi. In prezent, peste 85% din volumele de productie sunt destinate exportului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri