Infiniti confirma ca primul vehicul hibrid, M35 hybrid, va aparea pe piata in 2011, la un an dupa lansarea noii game M.
Modelul M35 hybrid are la baza noul Infiniti M, care preia elemente stilistice de la conceptul Essence, lansat la Salonul Auto de la Geneva la inceputul anului 2009.

Sedanul de lux va avea un motor V6 de 3,5 litri aspirat natural si un motor electric. Sistemul hibrid propus de Infiniti, dezvoltat exclusiv in cadrul grupului-mama al Infiniti, este un ansamblu format dintr-un motor electric si un dublu ambreiaj.

Motorul electric are atat rolul de unitate de propulsie, crescand puterea motorului V6 in modul „power assist” (asistenta) atunci cand este necesara o acceleratie maxima, cat si de generator.

Pe langa incarcarea acumulatorului in modul obisnuit, motorul recupereaza energia pierduta in momentul decelerarilor si franarilor. De asemenea, modelul M hybrid poate fi propulsat exclusiv de motorul hibrid in anumite conditii de rulare, economia de carburant fiind astfel si mai mare.

Modelul M35 hybrid se va alatura versiunilor M cu motor conventional care vor avea si un nou motor V6 diesel pentru Europa de Vest. Acesta va fi primul model M care va fi comercializat pe toate pietele Infiniti din lume, in momentul de fata in 33 de tari.

Infiniti provine din Japonia. Linia sa de modele sedan, coupé, SUV si crossover performante este prezenta in toata lumea prin intermediul unei retele de centre sau concesionari Infiniti.

Marca japoneza este prezenta in Romania prin AutoItalia Group, care a devenit anul acesta importatorul Infiniti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri