Manifestatii, intre care numerosi angajati de la Avtovaz si rudele lor, au afisat pancarte pe care scria "Nu falimentarii Avtovaz" sau "Pe cei care vor inchide Avtovaz nu-i vom avea la inima".

"Daca se inchide uzina, se va produce o catastrofa sociala", a declarat unul dintre manifestanti.

Potrivit organizatorilor, la miscarea de protest au participat 1.500 de persoane, in timp ce politia sustine ca au fost 700, scrie NewsIn . Televiziunea publica rusa aproape a ignorat manifestatia.

Avtovaz a sugerat luna trecuta ca intentioneaza sa reduca 27.600 de locuri de munca, adica mai mult de un sfert din efectivul total de 102.000 de salariati, pentru a face fata prabusirii cererii, provocata de criza economica.
Acest plan ar lovi dur Togliatti, un oras cu circa 700.000 de locuitori, situat pe Volga, in centrul Rusiei, de care depinde aproape in intregime industria rusa de automobile.

Cel mai mare constructor rus de automobile, din care grupul francez Renault detine 25%, este in pragul falimentului si trebuie sa desfiinteze aproape 50.000 de posturi, daca vrea sa iasa din criza, potrivit unui raport ministerial citat joi de cotidianul Kommersant. Cu toate acestea, guvernul rus a anuntat joi ca pregateste noi masuri de sprijinire a Avtovaz.

La incheierea manifestatiei care a durat doua ore, organizata la apelul sindicatului Edinstvo (Unitate), manifestantii au adoptat o rezolutie prin care au cerut demisia echipei de conducere a intreprinderii.