Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit perspectiva industriei auto mondiale de la 'negativa' la 'stabila', ceea ce indica o posibila ameliorare a conditiilor fundamentele de creditare in urmatoarele 12-18 luni, in conditiile temperarii scaderii productiei.
Schimbarea reflecta opinia Moody's ca reducerea drastica a productiei mondiale de vehicule usoare din ultimul an a inceput sa se tempereze si ca s-ar putea inregistra usoare tendinte de crestere. Situatia ar putea contribui la o intarire a findamentelor de afaceri pentru constructorii auto din intreaga lume, potrivit NewsIn.

Perspectiva stabila indica faptul ca Moody's nu preconizeaza o schimbare semnificativa a conditiilor din industria auto, in sens pozitiv sau negativ.

Moody's a subliniat ca schimbarea perspectivei industriei auto nu afecteaza perspectivele individuale de rating ale constructorilor, ce vor reflecta in continuare fundamentele proprii si profilurile financiare.

Agentia de rating estimeaza pentru 2010 o crestere de 2% a vanzarilor de autoturisme la nivel mondial, pe fondul stabilizarii cererii mondiale, raportate la vanzarile slabe din 2009.

In primele noua luni ale acestui an au fost vandute circa 40,4 milioane autoturisme la nivel mondial, in scadere cu 11,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru intregul an, Moody's prevede un declin de 8% fata de 2008.

"Totusi, vor exista diferente in evolutiile pietelor regionale", sustine vicepresedintele Moody's, Falk Frey.
Cererea din Europa de Vest va fi mai slaba anul viitor, determinata de avansul dat pietei de primele de casare, ce au sustinut vanzarile in acest an.

Moody's mai estimeaza ca inmatricularile de autoturisme vor scadea in 2010, in contextul in care programele de prime de casare se incheie sau sunt prelungite in conditii mai putin favorabile. Situatia ar putea afecta in special Germania, unde inmatricularile au inregistrat o crestere de 27% in primele opt luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri