Concernul german Volkswagen a inceput productia de masini la fabrica ruseasca din Kaluga, primele modele realizate integral in Rusia fiind VW Tiguan si Skoda Octavia.
In lunile urmatoare, concernul Volkswagen va extinde productia locala cu alte trei modele, urmand sa fie realizat si un model hatchback conceput special pentru piata din Rusia.

Fabrica face parte din strategia internationala de expansiune a concernului Volkswagen pe una dintre pietele care va inregistra pe termen lung o crestere foarte importanta.

„Rusia este pe cale sa devina una dintre cele mai importante tari din lume in industria auto, iar concernul Volkswagen va influenta acest viitor cu succes si in calitate de partener fiabil. De astazi am inceput oficial activitatea de productie in Rusia", a declarat Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG.

Piata ruseasca reprezinta o componenta esentiala a strategiei de dezvoltare 2018 a firmei Volkswagen, a mai adaugat Winterkorn.

In prima etapa de dezvoltare a fabricii, incepand cu luna noiembrie 2007, in cadrul operatiunilor de montaj SKD, reprezentand montarea de autovehicule din componente de mari dimensiuni, au fost produse deja peste 100.000 de autoturisme din marcile Volkswagen si Skoda pentru piata ruseasca.

Productia integrala, cu o executie proprie de caroserii, vopsitorie si montaj, va oferi incepand cu anul 2010 o capacitate anuala de pana la 150.000 de autovehicule.

De la lansarea operatiunilor de montaj la Kaluga in urma cu exact doi ani, concernul Volkswagen a reusit sa isi extinda cota de piata in Rusia, de la 3,2 procente la o cota actuala de 6,6 procente, ceea ce inseamna mai mult decat o dublare a ponderii initiale.

In timp ce piata de ansamblu din Rusia s-a redus cu peste jumatate in primele noua luni, in comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent, vanzarile inregistrate de Volkswagen Group Rus au scazut cu aproximativ o cincime.

In Rusia, numai la locatia din Kaluga, Volkswagen a investit aproximativ 570 de milioane de euro pentru realizarea noii uzine de automobile. Din vara anului 2009, departamentul de logistica a fabricii dispune de propriul punct vamal care faciliteaza procedura pentru transporturile feroviare. Cu un volum total al investitiilor de 774 milioane euro, concernul Volkswagen este cel mai mare investitor in sectorul de automobile din Rusia.

Volkswagen Group Rus dispune in prezent de peste 1.800 de angajati la Kaluga, iar societatea de vanzare din Moscova numara alti 300 angajati. Pana la finalul anului 2010, la Kaluga vor lucra aproximativ 3.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri