Constructorul auto american General Motors si producatorul canadian de componente Magna intarzie sa finalizeze vanzarea Opel, pe fondul presiunii din partea sindicatelor si Comisiei Europene, ultimul termen avansat pentru semnarea contractului fiind sfarsitul acestei saptamani, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Prevazuta initial pentru joia trecuta, la un birou notarial din Frankfurt, semnarea contractului de vanzare a fost amanata pentru mijlocul acestei saptamani, insa nici acest termen nu a fost respectat.

Miercuri, directorul executiv al General Motors, Fritz Henderson, a estimat, la canalul de televiziune CNBC, ca semnarea contractului este inca posibila in aceasta saptamana, fara a da alte detalii.

Mai multe surse au declarat pentru AFP ca semnarea contractului ar putea avea loc la finalul acestei saptamani, cel mai devreme. Reprezentantii Opel si Magna au refuzat sa faca vreun comentariu.

Marti, directorul societatii fiduciare ce administreaza activele Opel, Fred Irwin, a cerut finalizarea rapida a vanzarii catre compania canadiana Magna, in contextul in care filiala europeana a grupului General Motors risca sa ramana fara lichiditati la mijlocul lui ianuarie 2010.

Opel are circa 50.000 de angajati in Germania, Spania, Polonia si Belgia, precum si in Marea Britanie, prin intermediul marcii Vauxhall.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Rovana Plumb, propusa pentru portofoliul Transporturi in CE