Prevazuta initial pentru joia trecuta, la un birou notarial din Frankfurt, semnarea contractului de vanzare a fost amanata pentru mijlocul acestei saptamani, insa nici acest termen nu a fost respectat.

Miercuri, directorul executiv al General Motors, Fritz Henderson, a estimat, la canalul de televiziune CNBC, ca semnarea contractului este inca posibila in aceasta saptamana, fara a da alte detalii.

Mai multe surse au declarat pentru AFP ca semnarea contractului ar putea avea loc la finalul acestei saptamani, cel mai devreme. Reprezentantii Opel si Magna au refuzat sa faca vreun comentariu.

Marti, directorul societatii fiduciare ce administreaza activele Opel, Fred Irwin, a cerut finalizarea rapida a vanzarii catre compania canadiana Magna, in contextul in care filiala europeana a grupului General Motors risca sa ramana fara lichiditati la mijlocul lui ianuarie 2010.

Opel are circa 50.000 de angajati in Germania, Spania, Polonia si Belgia, precum si in Marea Britanie, prin intermediul marcii Vauxhall.