Directorul general al BMW Group Romania nu vede o refacere a vanzarilor de masini in ultimele luni ale anului, insa considera ca piata auto romaneasca isi va reveni anul viitor, inregistrand o mica crestere fata de 2009.
“Pentru ultimele luni ale anului nu ma astept la o intarire a pietei, insa sunt foarte optimist in ceea ce priveste anul 2010. Cred ca economia se va imbunatati anul viitor, iar piata auto va creste incet", a declarat, pentru Wall-Street, Stephan Breschan, directorul general al BMW Group Romania, la evenimentul de prezentare al noului model Seria 5 Gran Turismo.

Anul acesta, BMW si-a marit gama cu doua modele noi, X1 si Seria 5 Gran Turismo, iar anul viitor va mai lansa 3 modele, printre care noul Seria 5 si noul X3.

“Anul acesta, situatia nu este tocmai buna, in ultimele luni vanzarile au tot coborat, insa BMW sta destul de bine, intrucat si-a extins gama cu doua modele noi, X1 si Seria 5 Gran Turismo. Aceste noi modele ne vor ajuta sa crestem in fata competitorilor. Modelele X sunt foarte importante pentru piata din Romania, BMW X5 si X6 sunt un succes aici”, a spus Breschan.

Oficialul mizeaza pe cresterea cotei de piata BMW in segmentul premium.

“In 2010, vrem sa fim numarul 1 in segmentul premium, in fata Audi si Mercedes. Ma astept la o cota mai mare in segment comparativ cu anul acesta. Pentru 2009, estimez o cota de 20% din segmentul auto premium”, a precizat Breschan.

Inmatricularile de autoturisme noi in Romania au scazut cu 70% in luna septembrie, pana la 6.780 unitati, in timp ce masinile rulate au avut un declin de 50%, pana la 12.630 unitati, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Anul trecut, inregistrarile de masini noi in Romania au scazut cu peste 8% fata de 2007, pana la 285.500 unitati, in timp ce inmatricularile de masini rulate au crescut cu 15%, la circa 300.000 de unitati.

Citeste Top schimbari la nivelul managementului in auto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri