In perioada iunie-septembrie, profitul operational a atins 519 milioane coroane suedeze (51,02 milioane euro), fata de 2,82 milioane coroane in aceeasi perioada a anului trecut. Media estimarilor era de 246 milioane coroane.

Constructorii europeni de camioane au fost afectati in acest an de cea mai puternica scadere a cererii din ultimele decenii, din cauza crizei financiare si a recesiunii, punand capat unei perioade in care cererea a crescut masiv.
Rezultatele anuntate anterior de Volvo si Daimler, principalii concurenti ai Scania, semnaleaza ca cererea revine progresiv si ca punctul critic a fost depasit.

Ca si companiile concurente, Scania si-a redus costurile pentru a face fata crizei. Grupul a precizat ca nivelul comenzilor de camioane a scazut cu 6% in al treilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care declinul din al doilea trimestru a fost de 55%.

"Piata europeana de camioane este marcata de o activitate economica slaba, insa Scania considera ca punctul critic a fost depasit in Europa Occidentala", a anuntat grupul, intr-un comunicat.