Volkswagen a afisat un profit trimestrial net de 172 milioane euro, in scadere de la nivelul de 1,2 miliarde euro din aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii consultati de Dow Jones Newswires prevedeau, in medie, un profit net de 144 milioane euro, informeaza NewsIn.

"Castigurile au fost afectate de criza economica si financiara mondiala", a precizat compania.

Nivelul livrarilor a crescut cu 8,9%, la 1,7 milioane de masini, insa productia a scazut cu 2%, la 1,5 milioane autovehicule, a mai anuntat Volkswagen.

Veniturile au scazut cu 10% in al treilea trimestru, la 25,9 miliarde euro.

Compania a anuntat ca veniturile din vanzari vor fi in acest an sub nivelul celor din 2008, in principal din cauza scaderii numarului de autoturisme vandute.

Volkswagen estimeaza in continuare ca nu va reusi sa inregistreze acelasi nivel al castigurilor ca in anul anterior, desi se asteapta sa incheie anul 2009 pe profit.

"Tendinta din industria auto nu ne da niciun motiv sa fim optimisti inainte de vreme. Mediul de afaceri ramane dificil", a anuntat grupul.

"Desi prevedem ca grupul Volkswagen nu va putea evita tendinta de scadere ce caracterizeaza majoritatea pietelor, credem ca va inregistra performente peste media pietei si ca isi va putea majora cota de piata in timpul crizei", se mai arata in comunicatul companiei.