Ford Motor, singurul mare producator auto american care a evitat falimentul, a afisat profit pentru trimestrul al treilea, ca urmare a reducerilor masive de costuri, surprinzand piata, care se astepta la pierderi, potrivit Bloomberg.

Ford si-a marit cota de piata si estimeaza ca va fi puternic profitabila in 2011.

Profitul net al companiei a fost de 997 milioane dolari in al treilea trimestru, sau 29 centi/actiune, fata de pierderi de 161 milioane dolari in acelasi trimestru din 2008.

Compania a raportat si primul sau profit operational dupa primul trimestru din 2008, de 26 centi/actiune, fara elemente exceptionale. Analistii se asteptau la pierderi operationale de 12 de centi pe actiune.

Activitatea auto a Ford a generat in trimestrul III un cash-flow de 1,3 miliarde dolari.

Veniturile din activitatea auto au crescut in trimestrul incheiat cu circa 100 milioane dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile au scazut cu 2,5%, la 30,9 miliarde dolari. Ford si-a majorat productia din America de Nord cu 18% in perioada mentionata, anunta NewsIn.

In urma anuntrii rezultatelor trimestriale, actiunile Ford se apreciau cu circa 7% in predeschiderea sedinte bursiere, la 7,50 dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Volkswagen si Ford, la un pas de colaborare pentru masini electrice