Un juriu format din 59 de jurnalisti din 23 de tari europene a numit cele 7 finaliste pentru "Masina Anului 2010 in Europa", care va fi desemnata pe 30 noiembrie, potrivit Motor Authority.
Masinile nominalizate sunt Citroen C3 Picasso, Mercedes-Benz E-Class, Opel/Vauxhall Astra, Peugeot 3008, Skoda Yeti, Toyota iQ, Volkswagen Polo.

Pentru a fi eligibile masinile trebuie sa fie la vanzare pe diferite piete europene, sau sa fie disponibile la timp pentru vot. O alta cerinta este ca masinile sa fie disponibile in cel putin 5 tari din Europa in momentul votului si sa aiba vanzari de cel putin 5.000 de unitati pe an.

Anul acesta, au fost luate in considerare modelele BMW Z4, Chevrolet Cruze, Citroen C3 Picasso, Ford Ka, Honda Insight, Hyundai i20, Hyundai ix55, Kia Sorento, Kia Soul, Land Rover Discovery IV, Lexus RX 450h, Mazda3, Mercedes E-Class, Mitsubishi Colt, Nissan 370Z, Nissan Cube, Opel/Vauxhall Astra, Peugeot 3008, Porsche Panamera, Renault Scenic, Seat Exeo, Skoda Yeti, Subaru Legacy, Suzuki Alto/Nissan Pixo, Toyota Avensis, Toyota iQ, Toyota Prius, Toyota Urban Cruiser, Toyota Verso, Volkswagen Polo.

Titlul de "Masina Anului 2009 in Europa" l-a primit Opel Insignia, in 2008 a fost Fiat 500, iar in 2007 Ford S-Max.

Concursul Masina Anului in Europa este organizat de Autocar (Marea Britanie), L”Automobile Magazine (Franta), Stern (Germania), Autovisie (Olanda), Vi Bilagare (Suedia), Auto (Italia) si Autopista (Spania).

Noul Opel Astra a obtinut titlul de "Masina Anului 2010” in Romania acordat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri