Magna a ajuns la un acord cu sindicatele

Comitetul de intreprindere al Opel, din care fac parte membri ai conducerii si reprezentantii sindicatelor, a anuntat ca a ajuns la un acord cu grupul canadian Magna in legatura cu participatia salariatilor in cadrul noului grup, relateaza AFP.
Salariatii Opel/Vauxhall au obtinut o participatie de 10%, ce beneficiaza de drepturi de vot, in cadrul noii companii, ce se va infiinta dupa ce General Motors va incheia vanzarea celor doua marci europene catre producatorul canadian de piese auto Magna.

In schimb, acestia vor contribui cu pana la 265 milioane euro anual la reducerile de costuri din cadrul companiei, in principal prin concesii salariale, potrivit NewsIn.

Cele doua parti au ca scop comun "evitarea concedierilor si a inchiderii uzinelor", a anuntat comitetul Opel in cadrul unui comunicat, ce nu face referire la dreptul de veto solicitat de sindicate pentru delocalizari si disponibilizari.

"Prin acest acord, ne-am achitat de o obligatie si ne-am adus contributia la semnarea contractului dintre Magna si General Motors", mai arata comunicatul.

Consiliul de administratie al General Motors urmeaza sa se reuneasca marti pentru a discuta despre aceasta vanzare, dupa ce semnarea contractului a fost amanata in repetate randuri.

Comisia Europeana trebuie, de asemenea, sa se pronunte asupra ajutoarelor publice de 4,5 miliarde euro promise de Germania in cadrul negocierilor si sa evalueze consecintele asupra pietei auto din Europa.

Potrivit planului de vanzare a diviziei Opel, salariatii europeni urmeaza sa detina 10% din capital, Magna - in parteneriat cu banca ruseasca Sberbank - preia 55%, iar General Motors pastreaza 35% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri