Comitetul de intreprindere al Opel, din care fac parte membri ai conducerii si reprezentantii sindicatelor, a anuntat ca a ajuns la un acord cu grupul canadian Magna in legatura cu participatia salariatilor in cadrul noului grup, relateaza AFP.
Salariatii Opel/Vauxhall au obtinut o participatie de 10%, ce beneficiaza de drepturi de vot, in cadrul noii companii, ce se va infiinta dupa ce General Motors va incheia vanzarea celor doua marci europene catre producatorul canadian de piese auto Magna.

In schimb, acestia vor contribui cu pana la 265 milioane euro anual la reducerile de costuri din cadrul companiei, in principal prin concesii salariale, potrivit NewsIn.

Cele doua parti au ca scop comun "evitarea concedierilor si a inchiderii uzinelor", a anuntat comitetul Opel in cadrul unui comunicat, ce nu face referire la dreptul de veto solicitat de sindicate pentru delocalizari si disponibilizari.

"Prin acest acord, ne-am achitat de o obligatie si ne-am adus contributia la semnarea contractului dintre Magna si General Motors", mai arata comunicatul.

Consiliul de administratie al General Motors urmeaza sa se reuneasca marti pentru a discuta despre aceasta vanzare, dupa ce semnarea contractului a fost amanata in repetate randuri.

Comisia Europeana trebuie, de asemenea, sa se pronunte asupra ajutoarelor publice de 4,5 miliarde euro promise de Germania in cadrul negocierilor si sa evalueze consecintele asupra pietei auto din Europa.

Potrivit planului de vanzare a diviziei Opel, salariatii europeni urmeaza sa detina 10% din capital, Magna - in parteneriat cu banca ruseasca Sberbank - preia 55%, iar General Motors pastreaza 35% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri