Criza se simte si in piata de rent a car prin scaderea solicitarilor din partea clientilor, anul acesta inregistrandu-se un declin de 20-25% fata de 2008.

“Am avut si avem in continuare dificultati datorita scaderii solicitarilor din partea clientilor. Nu am apelat insa la disponibilizari sau inchideri de departamente. Apreciem ca cifra noastra de afaceri in anul 2009 va ramane relativ constanta, in comparatie cu anul trecut, desi piata de rent a car inregistreaza o scadere de circa 20-25% fata de anul 2008”, a declarat pentru Wall-Street Gabriel Galeteanu, general manger Avis.

In 2008, compania a realizat peste 4,6 milioane euro. Potrivit Avis, compania este lider de piata.

Ponderea cea mai mare in inchirierile Avis o au cererile pentru clasa C (Ford Focus / Opel Astra), ce inregistreaza o utilizare medie lunara de peste 80%. Autoturismele disponibile spre inchiriere sunt noi (fabricatie 2008-2009), Mercedes, Ford, Opel, Hyundai, Mitsubishi, Land Rover, VW.

“Lungimea medie a inchirierii pentru 2009 este de aproximativ 8,5 zile/ inchiriere, inceputul saptamanii fiind perioada cu cele mai multe cereri. Inchirierile pe tarifele de weekend au avut o crestere semnificativa fata de 2008. Din totalul tranzactiilor pe 2009, peste 30 % sunt tranzactii business, diferenta de volum fiind data de tranzactiile de weekend, replacement si oferte speciale”, a precizat Galeteanu.

Flota Avis Romania este alcatuita din aproximativ 500 de autoturisme, iar in perioadele de varf de sezon numarul autoturismelor poate creste cu 15-20 %. Aproximativ 65% din flota este utilizata de birourile din Bucuresti.

Compania are in vedere extinderea retelei in orasele cu aeroporturi. “In ultimile 12 luni am angajat 1/3 din totalul personalului cu care operam in acest moment, ne-am aliniat standardelor Avis privind introducerea unui nou serviciu – Avis Preferred Counter- si pana la finele primului trimestru din 2010 vom introduce un nou format al contractului de inchiriere, serviciul de rapid return si dezvoltarea modulului de rezervari. Investitiile, incepute inca din octombrie 2008, se ridica la peste 300.000 lei. Si acest proces trebuie sa continue. Apreciem ca piata de rent a car din Romania, desi in scadere, este mult mai mare decat ne asteptam. Va fi loc de crestere inca multi ani”, a spus reprezentantul Avis.

Avis Romania a luat fiinta in 1994, incepandu-si activitatea cu o flota de 3 autoturisme si un singur birou de inchirieri in Aeroportul H. Coanda (Otopeni). In prezent, Avis Romania isi desfasurarea activitatea cu un numar de 60 de angajati.

Reteaua Avis in Romania include patru birouri in Bucuresti, cate doua birouri in Constanta, Sibiu si Timisoara si cate unul in Cluj Napoca si Iasi.

Avis in Romania utilizeaza peste 250 de tarife, dedicate diverselor segmente de clienti, pe diferite perioade de inchiriere. Pentru o perioada de inchiriere de o saptamana pretul este cuprins intre 35 Euro /zi (pentru Opel Corsa sau similar) si 75 Euro / zi (Mercedes clasa E), avand incluse toate taxele (asigurari, TVA, etc).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Tranzactie record pe piata de Rent a Car: flota de 600 de masini